Rijopleiding & opfrislessen

Bij een rijopleiding kun je ervoor kiezen om 1 of 2 keer per week te lessen, bijvoorbeeld 1 of 2 uur achter elkaar. Ook is het mogelijk om een lespakket te nemen.

Zowel bij een rijopleiding als bij een spoedopleiding heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de tussentijdse toets (TTT). Deze toets verloopt als een echt examen en is zeer geschikt om alvast te wennen aan de examensituatie. Een examinator beoordeelt tijdens de TTT hoe het met je rijvaardigheid gesteld is. Ook je instructeur rijdt mee. Na afloop vult de examinator een adviesformulier in. Die ontvang je per mail.  Daarop staat per onderdeel vermeld waar je nog aan moet werken.

Tijdens de TTT kun je vrijstelling halen voor de bijzondere verrichtingen en hoef je deze bij het  werkelijke examen niet meer uit te voeren.  De rijlessen die je nog gaat nemen na de TTT kun je dus gebruiken om je rijvaardigheid en inzicht te verhogen.

 

OPFRISLESSEN VOOR:

Rijangst
Je hebt inmiddels je rijbewijs lange tijd op zak maar stapt de auto niet in.
Dit kan komen door onzekerheid of rijangst die zich heeft ontwikkeld. Of je vond autorijden nooit echt leuk!  Wees gerust, je bent niet de enige die dit overkomt!  Gelukkig hoeft dat niet zo te blijven! Bij mij ben je aan het juiste adres en krijg je weer plezier in autorijden. Door het nemen van enkele opfrislessen leer ik jou de juiste technieken en help je over de drempel(s) heen te stappen.

 

Actueel autorijden
Meegaan met de tijd. Dat is iets wat vaak vanzelf gaat, maar bij autorijden vaak wat moeite kost. Soms veranderen de verkeersregels. Zo zal de nieuwe maximale snelheid de meesten niet zijn ontgaan. Toch is dit voor velen in sommige situaties nog onduidelijk. Met een opfriscursus autorijden krijg je te maken met de meest recente situaties, waarin je op de juiste manier leert handelen. Niet alleen verkeersregels en situaties veranderen, ook auto’s gaan met hun tijd mee. Door nieuwe technologieën en innovaties is er op dit gebied enorm veel veranderd. Het is natuurlijk prettig om je auto door en door te kennen. Ook hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een opfriscursus autorijden.


Ouderen

Wanneer u op leeftijd bent, kan het zijn dat u minder bent gaan rijden, door persoonlijke omstandigheden, ziekte of door rijangst. Wanneer u het rijden weer wilt oppakken, kunt u onzeker zijn op de weg. Dit is voor anderen in het verkeer merkbaar en kan grote gevolgen met zich meebrengen. Het is voor u zelf fijn om een opfriscursus autorijden te volgen. Zo kunt u weer zelfverzekerd de weg op.  U bent vanaf uw 75e verplicht  1x in de vijf jaar een medische keuring te ondergaan en gezondheidsverklaring in te vullen. Wanneer er om wat voor medische reden dan ook een rijtest moet worden afgelegt bij het CBR, dan is het wel  verstandig om een aantal rijlessen van te voren te nemen. Voor meer informatie kunt terecht op de site van CBR.

 

 

Handige links

Hier onder staan een aantal links die betrekking hebben met informatie omtrent het halen van je rijbewijs. Je kunt op de titels klikken om naar de betreffende website te navigeren.


 CBR - Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Alles over verkeerslichten, verkeersborden, verkeerstekens op het wegdek. 
 3VO / VVN

Alles over verkeersveiligheid.
 www.rijbewijs.nl

Contact

Verkeersschool Dineke Huttema
Van Broersmastraat 4
9291 CZ Kollum

06-57821011